Pages

Thursday, April 16, 2009

~~Kebaikan Soya~~

Kacang soya semakin popular di kalangan pengamal makanan sihat sama ada dari Barat atau timur.Antara kelebihan kacang soya :-

•Ia merupakan makanan seimbang yang sangat baik dan lebih murah daripada daging, susu atau telur.
•Ia mengandungi 50% protein bagi setiap 100 gram kacang soya, merupa 2 kali lebih daripada kacang tanah, 11 kali lebih daripada susu ada 3 kali lebih daripada telur.
•Ia kaya dengan bahan mineral seperti kalsium, sodium,manganese, magnesium, iron dan fosforus.
•Ia juga kaya dengan vitamin A, B, C , D serta lesitin.
•Ia boleh dijadikan bahan pengganti susu bagi bayi yang mempunyai alahan terhadap susu lembu.
•Protien soya boleh mengurangakn risiko penyakit kanse dan jantung.
•Ia mudah dicerna dan mengandungi semua asid amino yang diperlukan untuk membina dan membaiki tisu badan yang rosak serta membekal tenaga.
•Ia sangat baik sebagai bahan bagi hidangan vegetarian.
•Ia mempunyai kadar lemak yang rendah dan kaya dengan protein, sesuai untuk pesakit jantung dan kencing manis.

Kesimpulannya, kacang soya sangat selamat, berzat, murah dan sesuai bagi semua lapisan umur.

Wednesday, April 15, 2009

Iklan - BiO Aura Hi _Tech Water SystEM - di TV3

sape berminat boleh hubungi
rege boleh dirunding...dont worri..
discount gaban akan diberi